Om mig

Eleonor Dan

Hej, mit navn er Eleonor Dan,

Jeg er halvt Fransk, halvt svensk, der bor i Danmark.

Min kunstneriske rejse begyndte med min fascination af træer. Træer/naturen har stor plads i mit hjerte, og er en inspirationskilde til min kunst.  Jeg har i lang tid lavet interiører, men er først begyndt med at lave malerier  de sidste par år. Da jeg først begynde at male på lærred, var det som at åbne døren til min fantasi, og jeg er blevet helt besat af at kunne formidle, mine tanker, følelser og inspirationer gennem en pensel. Jeg er så privilegeret at jeg kan male på fuld tid. Det har resulteret i, at jeg allerede har en rimligt stor samling af malerier, og sælger allerede pænt af dem.

Jeg er på en fantastisk rejse og man vil kunne se min personlige udvikling gennem mine malerier. Den røde tråd i alle mine malerier, er at de oftest fortæller en historie, der symboliser forskellige ting.  Jeg elsker at lege med lys og kontraster for at skabe dybde i maleriet.  Det jeg stræber efter, er at kunne, formidle følelser, da kunst for mig, er mere end et smukt billede, det skal vække noget, hos den der ser maleriet, eller give et budskab. Derfor er det ikke altid, det æstetiske, der er vigtigt, men historien maleriet fortæller.

som kunstner, har jeg brug for variation. Visse dage arbejder jeg på noget planlagt, hvor mit hoved styr processen, og andre dage giver jeg frihed til mine hænder, hvilket resulterer i flere forskellige udtryk . Min stil er en blanding af symbolisme, figurativ og surrealisme, men holder mig ikke til en stil, uden følger bare min inspiration.  Jeg maler mest med akryl farver, da det passer meget bedre til min arbejdsmåde.  Jeg er ikke interesseret af at genskabe bilder, uden skaber mine visioner, det fortæller mine historier. I vil se dobbeltheden af livet i mine malerier. Der findes de malerier der fremhæver de mørkere sider af livet, og malerier  der fremhæver den mere lyse og naive side af livet. Mellem de to kræfter, finder vi naturen og dyrene. Alt efter, hvor jeg føler på stunden jeg maler, vil det styre min kreativitet, ad de forskellige retninger.   De vil alle komme fra mine visioner.

Jeg laver også bestillings malerier, hvor kunden kun giver en mig en ide, eller farve, så kommer jeg op med en ide, som jeg fremlægger, og når vi er enige, laver jeg maleriet. Jeg stræber altid, at skabe noget personligt, der vil reflektere køberen på en lille diskret sjov måde.

Da træer ikke bare er fantastiske at se på, men også lige så vigtige for vores planet, samarbejder jeg derfor med organisationen ” Growing trees Network Foundation “og  hver gang du bestiller et maleri, doneres et træ til at blive planteret.

På instagram, vil du kunne se nogle malerier, der ikke er på min hjemmeside. Det kan være malerier, jeg har lavet som gave, eller bestillinger fra kunder. Eller bare at jeg ikke har nået at opdatere min hjemmeside.

Følg mig på Instagram her